ZAŠTITA OKOLIŠA I ODRŽIVO POSLOVANJE

Ziaja eco friendly_1200x795px

Ziaja je ekološki osviještena tvrtka koja snažno podupire Zero-Waste pokret i održivi način poslovanja a sve s ciljem očuvanja prirode i zaštite okoliša. Kako bi se smanjila potrošnja energije, emisije štetnih plinova, sirovina i otpada, Ziaja kontinuirano usavršava procese proizvodnje, ulaže u obnovljive izvore energije i uvodi nova eco-friendly pakiranja. Pored navedenog, Ziaja educira i potiče potrošače na svjesnu i umjerenu konzumaciju. U Ziaji čvrsto vjeruju da su održivi način poslovanja i zaštita okoliša imperativ, ali i zalog za buduće generacije, a kako bismo svi zajedno učinili ovaj svijet boljim mjestom za život.

Nova eco-friendly pakiranja Ziaja proizvoda!

Kako bi se smanjila količina plastike i koristila ambalaža s najmanjim utjecajem na okoliš, Ziaja je eliminirala vanjsku plastičnu foliju s ambalaže proizvoda koji dolaze u kartonskim kutijama, kao i plastične umetke u ambalaži od krema za lice.

  • Eliminacijom plastičnih umetaka iz ambalaže krema za lice, za 8,5 tona smanjena je potrošnja plastike
  • Eliminacijom vanjske plastične folije iz ambalaže krema za lice, za 3,5 tone smanjena je potrošnja plastike

Eliminacijom vanjske plastične folije iz ambalaže proizvoda pakiranih u tube i bočice od 50ml, za 4,5 tone smanjena je potrošnja plastike.

Odgovorno poslovanje uz korištenje obnovljivih izvora energije

Krajem ožujka, 2020 godine, Ziaja je u unutar svoje tvornice, pustila u rad fotonaponsku sunčanu elektranu i na taj način osigurala potrebnu energiju za rad i proizvodnju. Korištenjem energije iz obnovljivih izvora, značajno je smanjeno ispuštanje ugljičnog dioksida u atmosferu. U svega šest mjeseci, od kada je puštena u rad fotonaponska sunčana elektrana, smanjena je emisija CO2 za čak 84.071,76kg, što je ekvivalentno pošumljavanju 983,64 novih stabala.