Maslinovo ulje

Zanimljivosti-4-maslinovo-ulje
Često se kaže da su u raju bila dva drveta – smokva i maslina. Smokva je “drvo istine”, a maslina “drvo života”.

Maslina simbolizira zdravlje, pobjedu, uspjeh, mudrost, inteligenciju, čistoću i mnoge druge značajne ljudske vrline. Od antičkih vremena maslinovo drvo osiguravalo je hranu, koristilo se za ogrjev i građu, dok se plod koristio u liječenju mnogih bolesti.
Na području Mediterana maslinovo ulje se od davnina smatra svetim. Stari grci u svojoj mitologiji spominju božicu Atenu kao donosioca ove svete biljke među ljude.

Masline su vrsta voća i plod su drveta Olea europaea. Drvo raste na krševitom tlu i zahtijeva klimu bez velikih temperaturnih oscilacija, dobro podnosi sušu, ali ne i niske temperature. Uzgaja se u toplim predjelima Mediterana, uz more, najviše do 400 m nadmorske visine. Maslina je poznata je po svojoj dugovječnosti. Drvo masline prvih sedam godina nakon sadnje ne rađa, a najveći urod daje nakon 20 godina od sadnje. Nakon 150 godina urod se smanjuje, a nakon 200 godina na mjestu starog stabla izbiju samonikle mladice.

Nezreo, svijetlozeleni plod sadrži 15 do 35 % ulja i najbolji je za jelo, dok se za ulje koriste potpuno zrele masline tamnoljubičaste boje. Od 20 kg maslina dobije se od tri do pet litara ulja. Maslinovo ulje dobiveno hladnim prešanjem naziva se djevičansko ulje.

Već stoljećima su poznata brojna ljekovito svojstva maslinovog ulja.
Ništa manje nisu značajni efekti ovog ulja na ljepotu lože.
Maslinovo ulje se koristi u prehrani i sastavni je dio mediteranske kuhinje, a dobro je poznato da se ovakav način prehrane smatra najzdravijim. Ljudi iz priobalnih krajeva žive dugo, zdravo i koriste maslinovo ulje u svojoj svakodnevnoj prehrani.

Maslinovo ulje sadrži polifenole i oleuropeine vrlo učinkovite antioksidante koji štite kožu od starenja te pomažu u otklanjanju bora. Bogato je i nezasićenim masnim kiselinama te vitaminima A i E, koji izrazito pozitivno utječu na čvrstoću, vlažnost i elastičnost kože. Sadrži i palmitin, stearin, miristicin, skvalon i ksantofil – tvari koje su neophodne za održaavanje fiziološke ravnoteže u organizmu, ali i za jačanje imuniteta.

U doba Rimskog carstva žene su njegovale svoju kožu maslinovim uljem i smatrale ga tajnom mladosti.

Za maslinovo ulje možemo slobodno reći da je čarobni sastojak, izvrstan za prehranu, kožu, ruke, nokte, kosu.

Tko smo mi?

Tvrtka s jedinstvenim ciljem: pružiti Vam holistički wellness za tijelo, um i duh. Usavršavanje na dnevnoj bazi i prilagođavanje novonastalim situacijama u cilju maksimalne učinkovitosti nas pokreće.

Zašto odabrati naše proizvode?

Primarni zadatak kože je da zaštiti čitav organizam i prikrije sve naše male unutarnje nedostatke. Njegujte je vrhunskim proizvodima provjerene kozmetike i uživajte u svome tijelu svaki dan.

Naša misija

Zadovoljstvo kupaca i potrošača naša je misija. Svakodnevno osluškujemo njihove potrebe, te prema njima prilagođavamo našu ponudu. Visoka kvaliteta, inovativnost te pristupačne cijene naš su imperativ.

Kontakt

Upiši email i prvi saznaj novosti i događaje u svjietu kozmetike.